Fysiotherapie Smits

voeten-2

 

Fysiopraktijk Smits is gevestigd in Den Bosch en heeft diverse specialismen. Een van deze specialismen is manuele therapie. Deze vorm van fysiotherapie heeft als doel om alle gewrichten, spieren en zenuwen op een volwaardige manier te laten functioneren. Wanneer je pijn hebt in de gewrichten van je rug, armen of benen, kan manuele therapie toegepast worden.

 

Manuele therapie Den Bosch

De manuele therapie in Den Bosch begint met het duidelijk in beeld brengen van jouw klachten. Daarna wordt er bekeken welke manuele technieken er passend zijn zodat je straks effectief kunt gaan herstellen.

Manuele therapie kan toegepast worden bij verschillende functioneringsproblemen. Misschien heb je last van bewegingsbeperkingen als gevolg van een blessure? Dan kan manuele therapie uitkomst bieden. Daarnaast wordt manuele therapie ook wel eens toegepast bij patiënten met rugklachten of een hernia.

Wanneer je algemene pijnklachten hebt is, manuele therapie ook te adviseren. Wanneer fysiotherapie niet het gewenste effect heeft gehad, kan er worden gekeken of manuele therapie baat kan hebben. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld waardoor de manuele therapie aansluit bij jouw klachten. Vaak merken patiënten na één behandeling direct al een effect. Patiënten merken op dat ze zich makkelijker kunnen bewegen en ook minder pijn ervaren.

 

Pijnklachten en manuele therapie

Naast het stellen van diagnose wordt er natuurlijk gekeken hoe de klachten het beste behandeld kunnen worden. Er is namelijk niet een soort manuele therapie maar er zijn verschillende specialistische technieken die de manueel therapeut kan uitvoeren. In het algemeen is het zo dat de manueel therapeut zich vooral zal focussen op pijn die herleidbaar is vanuit de wervelkolom. Ook wordt er gekeken naar de gewrichten die gelokaliseerd zijn bij jouw armen en benen.

Het doel van de manuele therapie is om blokkades en stoornissen in jouw gewrichten op te lossen. Dit is dan ook de reden waarom patiënten eigenlijk direct een effect merken na een behandeling.

Manuele therapie in Den Bosch heeft als specialisme de behandeling van rugklachten, hoofpijn, nekpijn, pijn wanneer je de enkel of knie beweegt, heuppijn en pijn aan de pols.

Naast het uitvoeren van de manuele technieken zal de manueel therapeut je ook advies over jouw houding en bewegingspatroon. Op deze manier ben je op een preventieve wijze aan het werken aan jouw herstel en heb je in de toekomst minder kans op ernstige klachten.

 

Ben je op zoek naar manuele therapie in Den Bosch? Neem dan vrijblijvend contact op met de fysiotherapiepraktijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *