Boekhouder Heemskerk

Boekhouding heemskerk

Zoek je een goede boekhouder in Heemskerk? Dan heb je genoeg opties om eens rustig te bekijken. Een van deze opties is M. Visser Belastingdienst, maar zo zijn er nog wel meer soortgelijke bedrijven die jou kunnen helpen met je boekhouding. Want laten we eerlijk zijn: een boekhouding bijhouden behoort voor de meeste mensen niet tot het leukste onderdeel van hun beroep. Maar je kan er nu eenmaal niet omheen. Iedereen die een eigen bedrijf heeft, is verplicht om een boekhouding bij te houden, ongeacht wat voor een onderneming je hebt. Hierin staat de gehele financiƫle administratie van een bedrijf.

Wat staat er zoal in een boekhouding

Maar wat staat er dan zoal in een boekhouding van een onderneming? Dat verschilt per bedrijf, maar er zijn wel een aantal algemeenheden te noemen. Alle verstuurde en ontvangen facturen en gemaakte kosten staan sowieso altijd in de boekhouding. Dit is de basis van je boekhouding. Daarnaast moet je goed in de gaten houden wie al betaald heeft en wie niet. Het beheren van de debiteuren en de crediteuren maakt dus ook onderdeel uit van je boekhouding. Als alles op orde is, zoals ook de afschrijvingen van investeringen, kan je uit je boekhouding een winst- en verliesrekening opmaken. Je ziet dan in een oogopslag hoe het financieel gaat met je bedrijf.

Belastingaangifte

Een goede en complete boekhouding zorgt er tevens voor dat je de belanstingaangiftes makkelijker en sneller in kan vullen. Je kan dan denken aan de jaarlijkse inkomstenbelasting, maar ook aan de eventuele BTW-aangifte die je waarschijnlijk per kwartaal moet indienen. Door alles op orde te hebben, kan je je op deze bedragen al voorbereiden en weet je wat je opzij zou moeten leggen, als je nog BTW terug moet betalen.

Zelf bijhouden of hulp inschakelen?

Je bent volledig vrij in het feit of je alles zelf wilt doen of dat je bijvoorbeeld een boekhouder inhuurt die je met de boekhouding kan helpen. Een derde optie is om een boekhoudprogramma te kopen die, aan de hand van de gegevens die je zelf invult, je helpt met het op orde houden van de boekhouding. Maar waar je ook voor kiest, je bent altijd zelf verantwoordelijk voor alle gegevens, dus als er eens iets niet klopt, dan kan je dit niet op je boekhouder schuiven. Wil je hulp van een boekhouder? Dan zal je je gegevens eens in de zoveel tijd naar hem of haar moeten sturen. Hij verwerkt het dan onder de juiste posten en zal op deze manier je boekhouding op orde houden. Dit scheelt jou weer tijd, tijd die je in andere zaken van je onderneming kan steken. Vaak kennen boekhouders ook allerlei slimmigheden die je op den duur geld kunnen besparen. Een nadeel van een boekhouder is dat je dus geld kwijt bent aan iets dat je dus ook zelf had kunnen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *